dilluns, 26 de maig del 2008

El chiki-chiki es veu així

L’Audiència que va tenir l’edició d’enguany d’Eurovisión, mentre actuava el representant espanyol Chikilicuatre, va ser de gairebé 14 milions de persones. Així Eurovisión 2008 es converteix en el programa emès per una sola cadena, en aquest cas Televisión Española, més vist en els últims sis anys.
El festival va començar a les 21:00 hores, hora local. La mitjana d’audiència arreu de l’Estat va ser d’uns 9 milions. Però el minut d’or va ser, com era previsible, durant l’actuació del personatge Rodolfo Chikilicuatre, concretament a les 22:35 hores, que va atraure l’atenció de més de 13 milions d’espanyols. L’última vegada que vaig llegir una nota similar, en termes d’audiències de televisió, va ser pel casament entre el príncep Felipe i la Leticia Ortiz. Més de 25 milions d’espectadors van veure el bodorrio per la tele de casa.




Lluny d’assolir la meta inicial, que suposadament era ridiculitzar el festival des de la web de myspace on es presentaven totes les candidatures, Chikilicuatre va entrar a les llars espanyoles (i evidentment catalanes, també) com si fos tota una proposta musical. Portem la cançoneta al mòbil, tothom se sap la lletra (tant la original com la censurada pel festival, ja que no pot haver-hi cap menció política), serà sens dubte la cançó de l’estiu... De fet, el chiki-chiki ha causat des de la més profunda decepció per a tots aquells que encara creuen que aquest Eurovisión té un sentit; fins a l’alegria més gran per aquells a qui el festival europeu causa indiferència. Això sí, amb els milions de vots que ha aconseguit, el que sí ha causat són uns enormes guanys per la productora de Buenafuente, principalment, així com pel programa de Televisión Española (perquè des de la Rosa de España que no tenia tanta anomenada), i per a tots aquells que hi han participat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Filleta,.. tu que ets quí ets i vens d'on vens, no anomenis "bodorrio" a la boda de SM Princeps d'Espanya. Un mica de respecte per la gent que, com tu ja saps, continuem creient en la monarquia.

Anònim ha dit...

Si que n'estàs assabentada de la audiències, si que n'ets d'intel·ligent.....